Nejneuvěřitelnější zmrzliny kopečkují v Hongkongu

- Reklama -

Hongkong má kuriozitku. Speciální zmrzlinový obchůdek, kde zakoupíte dezerty s příchutí humra a foie gras. Jmenuje se Ice Cream Gallery, majitel je Arron Liu a vychloubá se tím, že má “fine ice cream”. Přirovnání k fine dining? Už to nás provokuje!

Je pravda, že Liu od roku 1994, kdy obchod otevřel, dokázal vytvořit 600 signaturních zmrzlinových příchutí, inspirovaných francouzskou haute cuisine — včetně právě foie gras a lososových variací. Některé zmrzliny jsou ochucené vinným octem, francouskou šunkou, americkou slaninou a vajíčky. Stačí se podívat na zmrzlinový lístek, kam Arron Liu napsal:

– French crème glacée, made from full-fat, French cream characterized by its no-holds-barred richness
– Traditional Japanese ice cream made with green tea, red beans or sake
– Italian gelato made primarily with milk; and frozen yogurt, a tart, fat
– A sugar-free version of their ice cream.

Zelený čaj, červené fazole, sake… no to je novinka. Některé kopečky voní po lanýžích z Itálie, sezamu z Řecka, oříšcích ze Španělska. Zatímco jiné cukrárny nabízejí čokoládu a jahody, tady vás překvapí norský losos, krab z Maine a jiné mořské plody, třeba i připravené na másle! Například porce 500m l zmrzliny s příchutí foie gras stojí 800 HKD nebo 71 EUR. www.icecreamgallery.com.hk

Mysleli jsme si, že největším úletem je londýnská cukrárna The Icecreamists, která nabízí zmrzlinu z kojeneckého mléka “Baby Gaga”. V Praze se však například v belgické restauraci Les Moules (na rohu Pařížské a Břehové) podává zmrzlina ze skutečného piva. Tedy – je alkoholická…