Hvězdu Michelin má první peruánská restaurace. Kdo založí takovou v Česku?

Legendární francouzský šéfkuchař Joël Robuchon se asi dnes cítí otřesený poté, co nejnovější vydání Michelin Guidu umazalo hvězdičku z jeho pýchy, londýnské restaurace L’Atelier de Joël Robuchon. Češi pozice drží, po jedné hvězdě Michelin mají jak restaurace Alcron Romana Pauluse v hotelu Radisson Blue, tak podnik La Degustation Bohême Bourgeoise pod vařečkou Oldřicha Sahajdáka. Obě jsou v Praze.

Chcete také podnikat v gastronomii? Máme tip.

L’Atelier de Joël Robuchon je celosvětová značka, která kde působí, tam sklízí hvězdy gastronomického průvodce pro automobilisty. Robuchonovy restaurace v Hongkongu a Macau mají spolehlivě po 3 hvězdách, pařížský podnik dvě, ale londýnský úmaz ze 2 hvězd na 1 znamená redukci Joëlových hvězd z celkových 28 na 27. I když je to stále fantastická sbírka, Robuchon už v Londýně začal dělat opatření, aby se napříště hvězda vrátila. Šéfkuchař měl op…

Pokračování článku je k dispozici pouze členům Klubu FC

Předplatit od
0,55 Kč za den

Máte již zakoupeno členství v Klubu FC?
Přihlaste se