Le Saint Géran možná získá hvězdu Michelin zpět

- Reklama -

Jeden z nejoblíbenějších resortů na Mauriciu, One&Only Le Saint Géran, přišel o michelinského šéfkuchaře Alaina Ducasse a s ním také o koncept restaurace Spoon des Iles, která se pyšnila hvězdou Michelin. Nová restaurace PRIME, která otevřela na místě Spoon des Iles v červenci 2011, však sbírá také úspěchy a je možné, že vrátí michelinskou hvězdu zpátky do resortu!

Provozovatelem je společnost Kerzner International Limited a šéfkuchař Vikash Coonjan v hodně nevděčné pozici nástupce michelinské ikony, zdá se, obstává s konceptem moderního grilu, který pod hlavičkou PRIME oblétává celý svět. K trendy koktejlům a vinnému lístku s 200 položkami  se podávají skvělé steaky, plody moře a dezerty. V menu je žampionová krémová polévka s lanýžemi, ústřice Carskaja, grilovaný humr, hovězí wagyu, australský angus a jako sladká tečka soufflé v kombinaci banánu a passion fruit. Restaurace je otevřena denně kromě pondělí pouze na večeři, maximálně 62 hostů si může debužírovat od šesti večer do půlnoci s tím, že poslední objednávka je přijímána ve 23 hodin.

Resort Le Saint Géran vyniká skvělou obsluhou. Na jednoho hosta připadají tři členové personálu. Více o hotelu můžete číst také v tištěném magazínu First Class, který vyjde 11. ledna. Náš časopis byl totiž u toho, když na Mauricius vycestovali první klienti britské cestovní kanceláře pro náročnou klientelu Unique Travel, která od 1. ledna 2012 nabízí privátní dovolené také v České republice a na Slovensku. Oněch prvních 50 klientů mělo možnost vyzkoušet nejvyšší úroveň servisu, dostupnou dosud pouze nejbohatším Evropanům, včetně privátních transferů limuzínami, za překvapivě bezkonkurenční cenu ubytování, jíž se není schopna vyrovnat žádná tuzemská cestovní kancelář.